29 березня 2024 року
37400, Полтавська обл., Лубенський р-н, м. Гребінка, пров. Олексія Припутня, буд. 1, e-mail: 13956272@mail.gov.ua
Головне меню
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 3
візитів сьогодні:
візитів всього: 171156
Ми в соціальних мережах
Кол-центр АТ "Полтаваобленерго"
Корисні посилання
Запобігання домашньому насильству
Актуальні гранти
Свята та події
Українське ділове мовлення. Календар свят
Пошук по сайту
 
Виконання заходів Програми соціально-економічного розвитку Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік
19 лютого 2019 року 16:59

Програма соціально-економічного розвитку Гребінківської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік затверджена рішенням 3 сесії Гребінківської міської ради VII скликання від 23.01. 2018 року № 82.

З початку 2018року робота виконавчого комітету міської ради та його структурних підрозділів була направлена на реалізацію завдань та заходів Програми соціально-економічного розвитку Гребінківської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. Робота міської ради проводиться відкрито, в інтересах громади, забезпечуючи вирішення питань жителів, які в компетенції та фінансовій можливості ради.

Провівши детальний аналіз виконання програми соціально-економічного розвитку об’єднаної територіальної громади, необхідно відзначити, що фінансування заходів Програми на 2018 рік здійснювалось з урахуванням реальних можливостей бюджету міської об’єднаної територіальної громади та за рахунок коштів державних субвенцій.

Інфраструктура ОТГ

Ситуація з дорожньою інфраструктурою в громаді складна. На території громади стан більшості доріг як державної форми власності, так і комунальної, вимагає проведення ремонтних робіт. В 2018 році ні з державного, ні з обласного бюджету коштів громада не отримала. За кошти бюджету об’єднаної територіальної громади проведено поточні ремонти твердого покриття вулиць: по місту Гребінка - Магістральна, Пушкіна, Полтавська, Історична, Городищенська, Локомотивна, Ярослава Мудрого, Миру; с. Слободо-Петрівка - вулиця Перемоги, Гоголя, в’їзд до ОСББ; с. Мар’янівка - Миру, Гребінки, Світанкова - на суму 1 млн. 929 тис. 505 грн.

Також міською радою виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиць: Євгена Гребінки (Жовтнева), вартість робіт складає 11 млн. 642 тис. 689 грн., Ломоносова - 971 тис. 128 грн., та Шмідта - 5 млн. 692 тис. 442 грн. Суми, як бачимо, досить значні. Питання фінансування на стадії вирішення. Проведено капітальні ремонти тротуарів по вулиці Магістральна, Євгена Гребінки на суму 731 тис. 285грн.03 коп.

Гребінківською міською радою за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів в розмірі 1млн. 380тис. 723 грн. 85 коп. за розробленими робочими проектами в 2017-2018 роках збудовані вуличні мережі водопостачання для забезпечення питною водою жителів вулиць Патріотів, Коцюбинського, Горького та Квіткової в  м. Гребінка.

На умовах співфінансування з обласним бюджетом профінансовано капітальний ремонт основних теплових мереж міста – 2 млн. 942 тис. 895 грн.

Житловий фонд в громаді становить 357,431 тис. кв.м. В 2018 році проведено капітальний ремонт покрівель по вулиці: Миру, 35, Незалежності, 4, 8а, 18. Замінено вікна по під’їздах в багатоповерхових будинках по вулицях: Незалежності, Героїв України, Миру, Польова, пров. Піонерський, пров. Спортивний на суму 3млн. 527 тис. 340 грн. 40 коп.

На видалення аварійних дерев, згідно програми, використано 87 тис. 509 грн. 80 коп.  Виготовлена проектно-кошторисна документація на роботи з поліпшення технічного стану та благоустрою міського ставу в м. Гребінка на суму 208 тис. 683 грн.

Для покращення матеріально-технічної бази КП «Гребінківський комбінат комунальних підприємств» на умовах співфінансування придбано екскаватор-навантажувач за 1 млн. 70 тис. грн.

Проведена реконструкція вуличного освітлення в селі Слободо-Петрівка та Мар’янівка, пров. Пирятинський, вулиці Садова, Польова міста Гребінка на суму 1млн. 258 тис. 904 грн. 81 коп.

Освіта

З метою забезпечення умов для рівного доступу громадян до якісної освіти, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, підвищення якості освіти та модернізації навчальних закладів, у 2018 році створено на території Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади опорний заклад Гребінківська загальноосвітня школа I-III ст. №4.

У 2018 році в Гребінківській об'єднаній громаді до 1 класу пішли 139 дітей. Саме ці діти навчаються за новим стандартом початкової школи, їм приділяється велика увага, адже їх класи повинні бути кардинально іншими. Гребінківська міська об'єднана громада підтримує всі нові починання та приймає участь у співфінансуванні нової початкової школи. Так, спільно з обласним бюджетом, міська рада співфінансувала закупівлю комп'ютерного обладнання та сучасних парт і стільчиків, які повністю будуть відповідати вимогам МОН. Один із пріоритетів Нової української школи  це навчання, яке приносить дітям задоволення.

На умовах співфінансування з обласним бюджетом на придбання обладнання для кабінетів хімії, біології, фізики витрачено 167 тис. 225 грн., на придбання інтерактивного обладнання 223 тис. 700 грн., на придбання обладнання для харчоблоку опорного закладу освіти 98 тис. 775 грн., на придбання оновленого обладнання для опорного закладу 393 тис. 089 грн., проведено технічне переоснащення внутрішньої системи опалення будівлі Мар’янівської ЗОШ I-II ступенів – 401 тис. 300 грн., капітальні ремонти в’їздів та тротуарів до Гребінківської гімназії та опорного закладу ЗОШ I-III ступенів № 4 на суму 1млн. 620 тис. грн., заміну вікон та дверних блоків у Гребінківській гімназії на суму 472 тис. 300 грн.

На території Гребінківської міської ОТГ діють 4 заклади дошкільної освіти, а саме:

Заклад дошкільної освіти (ЗДО) «Веселка» м.Гребінка - функціонує 10 груп загального розвитку, відвідує 300 дітей дошкільного віку;

ЗДО «Теремок» м. Гребінка - функціонує 4 групи загального розвитку, відвідує 110 дітей дошкільного віку;

ЗДО «Струмочок» с. Слободо–Петрівка - функціонує 1 група загального розвитку, відвідує 21 дитина дошкільного віку;

ЗДО «Чебурашка» с. Мар’янівка - функціонує 1 група загального розвитку, відвідує 13 дітей дошкільного віку.

Основна проблема в галузі дошкільної освіти - це ліквідація черг в дошкільні заклади. Для вирішення цієї проблеми рішенням міської ради було відкрито в ЗДО «Веселка» 2 молодшу групу «В» наповнюваністю 30 дітей. Розпочато капітальний ремонт приміщення філії Гребінківської ЗОШ І-ІІ ступенів №1 з послідуючим відкриттям тут дошкільного закладу, де буде функціонувати дві різновікові групи. На умовах співфінансування за кошти державного бюджету та кошти бюджету ОТГ проведено капітальні ремонти приміщень середньої групи А, середньої групи Б, старшої групи Б закладу дошкільної освіти «Веселка» на суму 3млн. 268 тис. 100 грн.

За рахунок коштів бюджету Гребінківської об’єднаної територіальної громади придбано меблі на суму 215 тис. 23 грн., довгострокове обладнання для дошкільних навчальних закладів – 19 тис. 324 грн.

Соціальний захист

Гребінківською міською радою приділяється значна увага питанню соціального захисту населення. Розроблено та затверджено ряд програм соціального спрямування, а саме: Програма підтримки діяльності Гребінківської районної організації ветеранів, Програма підтримки діяльності громадської організації «Інвалідів та ветеранів союз чорнобильців Гребінківщини», Програма Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також Програма соціального захисту окремих незахищених категорій населення Гребінківської ОТГ. Крім того, при Гребінківській ОТГ діє Програма підтримки військовослужбовців, учасників антитерористичної операції, учасників в операції Об’єднаних Сил та членів їх сімей мешканців Гребінківської об’єднаної територіальної громади. Відповідно до цих програм надається матеріальна допомога жителям громади для лікування, оперативного втручання, поховання одиноких непрацездатних громадян, потерпілим від стихійного лиха, повені, пожежі, допомога ветеранам та інвалідам Другої світової війни, учасникам АТО та ООС.

А також за рахунок субвенції з бюджету Гребінківської ОТГ 2 млн. 627 тис. 287 грн. передано районному бюджету на утримання Гребінківського районного територіального центру соціального обслуговування, соціальними послугами якого користуються мешканці громади. Послугами соціальних робітників (23 чол.) відділення соціальної допомоги вдома охоплено 285 мешканці Гребінківської міської ОТГ.

За рахунок коштів бюджету Гребінківської міської територіальної громади соціальним робітникам, які обслуговують громадян похилого віку вдома, придбано велосипеди на суму 50 тис. грн.

Для вручення новорічних подарунків учням пільгових категорій, дітям закладів дошкільної освіти та дітям учасників АТО та ООС були закуплені солодкі подарунки на суму 78 тис. грн.

Охорона здоров’я

З метою підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодо його доступності та якості, розмежування первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, програмою було прийнято ряд заходів, на виконання яких у 2018 році з бюджету Гребінківської об’єднаної територіальної громади передано: на утримання Гребінківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги надано субвенцію районному бюджету в розмірі 2 млн. 395 тис. 800 грн, на утримання Гребінківської центральної районної лікарні з бюджету Гребінківської міської об’єднаної громади передано кошти в сумі 2 млн. 680 тис. 300 грн., в тому числі кошти на енергоносії, придбання медикаментів, оплату теплопостачання.

Для поліпшення матеріально-технічного забезпечення Мар’янівського ФАПу та Слободо-Петрівської амбулаторії виділено кошти в сумі 20 тис. 200 грн (придбання ноутбуків).

Культура

Процес розвитку української нації, її духовного відродження, традиції мови, значною мірою залежить від ефективності роботи закладів культури, які спрямовують свою діяльність на збереження та розвиток культурної спадщини, зміцнення матеріально-технічної бази, збереження матеріалів, пам’яток, пам’ятних місць, військових поховань.

Відділу культури і туризму Гребінківської міської ради підпорядковано дев’ять закладів культури, діяльність яких забезпечує 62 працівника. Протягом звітного періоду було проведено 157 культурно-мистецьких заходів, до яких було залучено 18962 чоловіки, з них 9177 дітей.

З метою творчого розвитку особистості в клубних закладах громади діють 22 клубних формувань, що об’єднують 291 учасників.

Потягом року на галузь культури по Програмі соціально–економічного розвитку використано 437тис. 759 грн. 97 коп.

У 2018 році за кошти бюджету Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади проведено святкування «День міста», «День села» в селі Слободо-Петрівка, заходи до дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня Конституції України, Дня молоді, святкові заходи до Дня Святого Миколая, новорічні заходи та інші. Придбано: вишиті сорочки для учасників хореографічного колективу «Забава» Гребінківської музичної школи на суму 17тис.  грн., штучну новорічну ялинку та ялинкові прикраси на суму 210 тис. 300 грн., вишиті сорочки для учасників ансамблю «Берегиня» міського будинку культури та організовано поїздку ансамблю на зйомки програми «Фольк-musik», придбано призи, квіти, подарунки для проведення заходів, дитячі солодкі подарунки до дня Святого Миколая та Нового року на суму 156 тис. 59 грн. 97 коп. проведено ремонтні роботи у кімнаті-музеї братів Гребінок в Мар’янівському сільському будинку культури на суму 54 тис. 400 грн.

З метою підтримки місцевих авторів, публікації їх творів, видана книга «Із долонь живодайних криниць» місцевого автора Ніни Третяк – 24 тис. 999 грн.

Фізична культура і спорт

Для забезпечення нових, пріоритетних напрямків, ефективного функціонування галузі розвитку фізичної культури та спорту на території Гребінківської ОТГ працює комунальний заклад «Спортивний комплекс м. Гребінка». В місті функціонує Дитячо-юнацька спортивна школа (ДЮСШ), при КЗ «Спортивний комплекс міста Гребінка» функціонують гуртки з настільного тенісу та тренується футбольна команда «Локомотив». В дитячо-юнацькій спортивній школі постійно займаються діти в секціях: гандболу, волейболу, баскетболу, футболу та легкої атлетики.

Програмами підтримки та розвитку фізичної культури і спорту на 2018 рік та програмами підтримки різних видів спорту на 2018 рік (футболу, настільного тенісу, хокею, гандболу, ветеранського футболу), затверджених Гребінківською міською радою, забезпечується сприяння фізичному й духовному розвитку молоді, створення умов для задоволення потреб кожного громадянина у фізичному розвитку, зміцненні здоров’я, розвитку вищих спортивних досягнень.

В 2018 році виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення ремонту Спортивного комплексу міста, за яку сплачено 290 тис. 949 грн. 70 коп. На умовах співфінансування з обласним бюджетом: побудовано спортивний майданчик по вулиці Героїв України, з бюджету ОТГ витрачено 266 тис. 464 грн., а також на проведення експертизи та технічного нагляду будівництва майданчика 16 тис. 721 грн; облаштовано майданчик та встановлено спортивні тренажери на території опорного закладу Гребінківська загальноосвітня школа I-III ст. № 4 з бюджету об’єднаної громади витрачено 138 тис. 046 грн. 44 коп.   

Протягом звітного періоду проходили змагання серед дітей, юнаків, молоді та ветеранів з різних видів спорту. Це дає певні здобутки у спортивно-масовій та оздоровчій роботі в Гребінківській міській об`єднаній територіальній громаді. На проведення змагань, придбання призів грамот переможцям змагань витратили 11тис. 454 грн.

По Програмі соціально-економічного розвитку фінансувалися й інші заходи: це і виготовлення проектно-кошторисної документації, придбання водяного насоса для КП «Марянівське», співфінансування об’єктів, виготовлення топографічної зйомки, членські внески до Обласного регіонального відділення асоціації міст, проведення конкурсу на кращий благоустрій території підприємства, організації, установи, кращий двір багатоповерхового будинку, кращий двір приватного будинку.

Так, виконання заходів Програми соціально-економічного розвитку фактично профінансовано в розмірі 40 млн. 455 тис. 321грн.19 коп. при плані 50 млн. 534 тис. 779 грн. 22 коп.

Підсумовуючи виконання Програми соціально-економічного розвитку Гребінківської ОТГ, слід зазначити, що виконано значний обсяг робіт для розвитку нашої громади, хоч і не всі заплановані заходи вдалося виконати у 2018 році. Є незакінчені об’єкти, ремонти та роботи яких розпочаті в 2018 році і будуть продовжені в 2019 році.

Попри позитивні результати роботи в певних напрямах, залишається ще багато проблем, які потрібно вирішувати.


Актуально

Підсумковий протокол засідання комісії по результатах проведення громадського обговорення кандидатури Сікач Олени Валеріївни на посаду старости Майорщинського старостинського округу.

Інформація про оголошення конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності.

1 березня 2024 року

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та  звіту про стратегічну екологічну оцінку «Стратегія розвитку Гребінківської міської територіальної громади на період до 2030 року».

Запрошуємо до Робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Гребінківської міської територіальної громади.

20 лютого 2024 року

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради оголошує конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків.

Про проведення громадського обговорення на території Майорщинського старостинського округу.

9 лютого 2024 року

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки від 09.02.2024 р.

Про встановлення комунальному підприємству «Мар’янівське, 1» тарифу на послугу водопостачання.

Типові договори про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (за адресами).

29 грудня 2023 року

Повідомлення про засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів.

Додаткове інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань в рамках громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки площею 24,3251 га, кадастровий номер земельної ділянки 532088900:00:003:1161 для нового будівництва відділення приймання, доробки та відвантаження зерна за межами населених пунктів (поблизу села Слободо-Петрівка) Гребінківської міської територіальної громади Лубенського району Полтавської області».

Для громадських слухань надається проєкт “Внесення змін до Детального плану території, обмеженої провулком Пирятинським та залізничними коліями в м. Гребінка Полтавської області”.

До відома платників податків!

Відповідно до Закону України від 16 січня 2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» на території Гребінківської міської ради ставки місцевих податків і зборів на 2024 рік залишились без змін. 

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту «Внесення змін до Детального плану території, обмеженої провулком Пирятинським та залізничними коліями в м. Гребінка Полтавської області».

До відома керівників установ, організацій, комунальних підприємств та всіх зацікавлених сторін громади

Полтавською обласною військовою адміністрацією розробляється Програма комплексного відновлення території Полтавської області. Пропозиції до Програми надсилати відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради на електрону адресу: grebinka16-rada@ukr.net.

Карта фонду захисних споруд цивільного захисту.

Контакти осіб, відповідальних за проведення моніторингу, інформування та надання інформації щодо реалізації державних та міжнародних програм підтримки бізнесу.

Рішення 32 сесії 8 скликання Гребінківської міської ради від 27.04.2023р. №2066 "Про надання дозволу на розробку детального плану території земельної ділянки"

11 квітня 2023 року

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської ради»

11 квітня 2023 року

Інформаційна довідка до проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської ради»

29 листопада 2022 року

Повідомлення щодо встановлення тарифів на послугу водопостачання кооперативу «Водник».

Контакти Головного управління національної сервісної служби України в Полтавській області.

Рекомендації населенню щодо дій в зонах з підвищеною небезпекою перебування, а також зонах з відносно безпечним перебуванням. 

Інформація про укриття населення Гребінківської міської територіальної громади та порядок оповіщення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

Про запобігання можливим терористичним актам, актам незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту та недопущення накладання сторонніх предметів на залізничну колію.

4 листопада 2021 року

У відповідності до внесених змін  Постановою  КМУ №1022 від 08.09.2021 року  до Постанови КМУ  №830 від  21 серпня 2019 року  «Про правила надання послуг з постачання  теплової енергії»  у частині зміни договірних відносин  між надавачем послуг та споживачем ТОВ «КП ТЕПЛО» надає типовий індивідуальний договір про надання послуги з постачання теплової енергії та заяву приєднання до договору.

28 жовтня 2021 року

На виконання вимог Закону України «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення»...

11 серпня 2021 року

Держпраці звертається до роботодавців, суб`єктів господарювання та громадян Полтавщини.

30 вересня 2020 року

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта рішення Гребінківської міської ради Полтавської області «Про затвердження Положення про оренду майна Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади та забезпечення відносин у сфері оренди комунального майна».

Інформація про Лубенський районний сектор №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області.

На військову службу за контрактом у Збройні Сили України запрошуються громадяни України, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту, віком від 20 до 45 років і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.


© 2024 Гребінківська міська рада Powered By AMCMS v5.0 (0.256819 sec.)