18 квітня 2024 року
37400, Полтавська обл., Лубенський р-н, м. Гребінка, пров. Олексія Припутня, буд. 1, e-mail: 13956272@mail.gov.ua
Головне меню
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 6
візитів сьогодні:
візитів всього: 171634
Ми в соціальних мережах
Кол-центр АТ "Полтаваобленерго"
Корисні посилання
Запобігання домашньому насильству
Актуальні гранти
Свята та події
Українське ділове мовлення. Календар свят
Пошук по сайту
 
Інформує Фонд соціального страхування України
23 грудня 2020 року 15:30

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України  у Полтавській області профінансовано щомісячні страхові виплати за листопад 2020 року в повному обсязі.

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності. Призначення та здійснення страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) проводиться відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105.

Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

Станом на 01 грудня 2020 року в Полтавській області страхові виплати отримували 5053 потерпілі на виробництві та 309 осіб, які мають на це право в разі втрати годувальника. Із загальної кількості отримувачів виплат 755 потерпілих та 26 осіб, які мають на це право в разі втрати годувальника, є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території.

На сьогодні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – управління) у повному обсязі профінансувало щомісячні страхові виплати за листопад 2020 року для понад 5 тис. осіб Полтавщини.

Загалом із січня по листопад поточного року управлінням були нараховані щомісячні страхові виплати для потерпілих або членів їх сімей у разі смерті потерпілих на загальну суму майже 173,8 млн гривень.

Середній розмір допомоги за підсумками 11 місяців зріс на 9,6% порівняно з тим же періодом минулого року, він склав 2458,65 гривень.

Право на страхові виплати настає з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності. Розмір щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. При цьому, максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум.

 

Втрачений заробіток офіційно працевлаштованих громадян за час тимчасової непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною компенсується за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності передбачає матеріальне забезпечення для застрахованих осіб (працюючих громадян) у зв’язку з втратою заробітної плати (доходу) внаслідок тимчасової втрати працездатності (включаючи догляд за хворою дитиною, дитиною з інвалідністю, хворим членом сім’ї). Фонд соціального страхування України компенсує застрахованим особам втрачений за період догляду за хворою дитиною або членом сім’ї заробіток, починаючи з першого дня непрацездатності. Розмір допомоги залежить від тривалості страхового стажу і визначається на загальних підставах.

Надання допомоги по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більш як за 14 календарних днів. У разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Також за рахунок коштів Фонду соціального страхування України надається допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї (крім догляду за хворою дитиною віком до 14 років) не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби члена сім’ї та побутових обставин, – не більш як за сім календарних днів.

Протягом січня-листопада 2020 року 6850 застрахованих осіб Полтавської області були тимчасово непрацездатні у зв’язку з необхідністю догляду за хворими дітьми або членами родини.

На фінансування допомоги по догляду в заяви-розрахунки страхувальниками області було включено 9570 листків непрацездатності.

За весь період догляду управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – управління) в поточному році профінансувало допомогу на загальну суму 19545,3 тис. гривень за 70659 календарних днів догляду.   

Середньоденний розмір зазначених виплат за 11 місяців 2020 року склав 276,6 гривні, що на 43,3 гривні, або на 15,7 % більше, ніж за аналогічний період 2019 року, коли він становив 233,3 гривні.

За підсумками листопада 2020 року управління спрямувало на допомогу по тимчасовій непрацездатності в разі догляду за хворою дитиною, членом сім’ї 1621,7 тис. гривень, у жовтні 2020 року – 2278,1 тис. гривень. Загалом минулого місяця зазначену допомогу отримала 441 застрахована особа, тоді як у жовтні – 635 осіб.

 

Фонд соціального страхування України відновив фінансування медичних і соціальних послуг для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю.

На здійснення спеціальних медичних, постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, а також на додаткове харчування Фонд сьогодні направив 33,5 мільйона гривень.

26.11.2020, набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 03.11.2020 № 941-IX.

Документом, зокрема, усувається обмеження щодо фінансування ФССУ у період дії карантину:

? одноразових страхових виплат у разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілого на виробництві;

? спеціальних медичних та постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, зокрема, для осіб з інвалідністю;

? ліків і виробів медичного призначення для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю;

? санаторно-курортного лікування потерпілих, осіб з інвалідністю;

? а також реабілітаційного лікування працюючих після перенесених захворювань і травм.

Фінансування зазначених статтей видатків було призупинено на вимогу Закону України № 553-ІХ з 18 квітня 2020 року.

Виплата нарахованих коштів на медико-соціальні послуги за увесь період, протягом якого діяли обмеження, буде здійснена Фондом найближчим часом.

 

На сьогоднішній день у Фонді соціального страхування України відсутні затримки з фінансування за усіма статтями видатків.

Фондом соціального страхування України здійснюється фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомог за листками непрацездатності і по вагітності та пологах, в оперативному режимі із випередженням встановлених законодавством термінів.

 На сьогоднішній день у Фонді відсутні затримки з фінансування за усіма статтями видатків.   Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників для виплати ними матеріального забезпечення своїм працівникам протягом десяти робочих днів після надходження від роботодавця заяви до Фонду.

Звертаємось до окремих осіб, а також засобів масової інформації з проханням не нехтувати необхідністю здійснення фактчекінгу і не розповсюджувати недостовірну інформацію.

Зазначаємо, аби отримати допомогу від Фонду працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

Звертаємо увагу, Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ.

Дізнатись, чи вже перераховано кошти роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.


Анонси подій
16 квітня 2024 року

Згідно з розпорядженням міського голови № 406  від 16 квітня 2024 року, 30 квітня 2024 року о 1000 годині в приміщенні Гребінківської міської ради (пров. Олексія Припутня, 1) відбудеться засідання 42-ї сесії Гребінківської міської ради восьмого скликання.

Актуально
16 квітня 2024 року

Інформаційна довідка до проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію Березівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів  Гребінківської міської ради та Рудківської гімназії Гребінківської міської ради».

16 квітня 2024 року

Інформаційне повідомлення про проведення громадських обговорень проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію Березівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Гребінківської міської ради та Рудківської гімназії Гребінківської міської ради».

Тарифи з 01.05.2024 року КП «Гребінківський комбінат комунальних підприємств» на управління та обслуговування багатоквартирних будинків у м. Гребінка...

Для ознайомлення пропонуються проект Стратегії розвитку Гребінківської міської територіальної громади до 2030 року, проект Плану реалізації стратегії, Профіль територіальної громади та документи щодо стратегічної екологічної оцінки...

Графік зустрічей представників Гребінківської міської ради та КП «КПП Гребінківський» з мешканцями багатоквартирних будинків м. Гребінка з приводу призначення управителя багатоквартирного будинку, його тарифу за надання послуг та запровадження роздільної системи збирання побутових відходів.

1 березня 2024 року

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та  звіту про стратегічну екологічну оцінку «Стратегія розвитку Гребінківської міської територіальної громади на період до 2030 року».

Запрошуємо до Робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Гребінківської міської територіальної громади.

20 лютого 2024 року

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради оголошує конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків.

9 лютого 2024 року

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки від 09.02.2024 р.

Про встановлення комунальному підприємству «Мар’янівське, 1» тарифу на послугу водопостачання.

Типові договори про надання послуги з управління багатоквартирним будинком (за адресами).

Додаткове інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань в рамках громадського обговорення щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки площею 24,3251 га, кадастровий номер земельної ділянки 532088900:00:003:1161 для нового будівництва відділення приймання, доробки та відвантаження зерна за межами населених пунктів (поблизу села Слободо-Петрівка) Гребінківської міської територіальної громади Лубенського району Полтавської області».

Для громадських слухань надається проєкт “Внесення змін до Детального плану території, обмеженої провулком Пирятинським та залізничними коліями в м. Гребінка Полтавської області”.

До відома платників податків!

Відповідно до Закону України від 16 січня 2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» на території Гребінківської міської ради ставки місцевих податків і зборів на 2024 рік залишились без змін. 

Заява про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проекту «Внесення змін до Детального плану території, обмеженої провулком Пирятинським та залізничними коліями в м. Гребінка Полтавської області».

До відома керівників установ, організацій, комунальних підприємств та всіх зацікавлених сторін громади

Полтавською обласною військовою адміністрацією розробляється Програма комплексного відновлення території Полтавської області. Пропозиції до Програми надсилати відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконавчого комітету міської ради на електрону адресу: grebinka16-rada@ukr.net.

Карта фонду захисних споруд цивільного захисту.

Контакти осіб, відповідальних за проведення моніторингу, інформування та надання інформації щодо реалізації державних та міжнародних програм підтримки бізнесу.

Рішення 32 сесії 8 скликання Гребінківської міської ради від 27.04.2023р. №2066 "Про надання дозволу на розробку детального плану території земельної ділянки"

11 квітня 2023 року

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської ради»

11 квітня 2023 року

Інформаційна довідка до проєкту рішення сесії Гребінківської міської ради «Про ліквідацію закладів загальної середньої освіти Гребінківської міської ради»

29 листопада 2022 року

Повідомлення щодо встановлення тарифів на послугу водопостачання кооперативу «Водник».

Контакти Головного управління національної сервісної служби України в Полтавській області.

Рекомендації населенню щодо дій в зонах з підвищеною небезпекою перебування, а також зонах з відносно безпечним перебуванням. 

Інформація про укриття населення Гребінківської міської територіальної громади та порядок оповіщення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

Про запобігання можливим терористичним актам, актам незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту та недопущення накладання сторонніх предметів на залізничну колію.

4 листопада 2021 року

У відповідності до внесених змін  Постановою  КМУ №1022 від 08.09.2021 року  до Постанови КМУ  №830 від  21 серпня 2019 року  «Про правила надання послуг з постачання  теплової енергії»  у частині зміни договірних відносин  між надавачем послуг та споживачем ТОВ «КП ТЕПЛО» надає типовий індивідуальний договір про надання послуги з постачання теплової енергії та заяву приєднання до договору.

28 жовтня 2021 року

На виконання вимог Закону України «Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення»...

11 серпня 2021 року

Держпраці звертається до роботодавців, суб`єктів господарювання та громадян Полтавщини.

30 вересня 2020 року

Повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта рішення Гребінківської міської ради Полтавської області «Про затвердження Положення про оренду майна Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади та забезпечення відносин у сфері оренди комунального майна».

Інформація про Лубенський районний сектор №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області.

На військову службу за контрактом у Збройні Сили України запрошуються громадяни України, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту, віком від 20 до 45 років і відповідають установленим вимогам проходження військової служби.


© 2024 Гребінківська міська рада Powered By AMCMS v5.0 (0.237341 sec.)